top of page

ESITTELY | BIOGRAPHY

Minttu Siitonen on Sibelius-Akatemiasta valmistunut pianisti (MuM, 2015) ja sertifioitu pilatesohjaaja (Suomen Pilates Yhdistys, PilatesHealth 2018).

Siitonen soitti A - pianodiplomin erinomaisin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi keväällä 2015.

Hän on opiskellut pianonsoittoa mm. Liisa Pohjolan, Heini Kärkkäisen, Margit Rahkosen, Teppo Koiviston ja Maria Bogányin johdolla. Lukukauden 2011-2012 Siitonen opiskeli Lyonin konservatoriossa (CNSMD de Lyon) Florent Boffardin luokalla. Liedmusiikkia hän on opiskellut Ilmo Rannan ja Heikki Pellisen ohjauksessa.

Minttu Siitonen esiintyy konsertoivana solistina, kamarimuusikkona ja liedpianistina. Erityisesti laulumusiikin parissa työskentely on Mintulle läheistä, ja hän tekeekin tiivistä yhteistyötä eturivin laulajien kanssa. Sibelius-Akatemian Kesän nuoret taiteilijat – sarjan ensikonserttinaan Siitonen toteutti dramatisoidun “Sadun siivin” - liedkonsertin mezzosopraano Maiju Vaahtoluodon kanssa syksyllä 2017. Syksyllä 2021 Sadun siivin sai uuden käsikirjoituksen, ja se esitettiin Salon Kulttuuritila Näkkärissä ja Savonlinnan Kulttuurikellarissa. 

 

Viime vuosina Siitonen on esiintynyt lisäksi mm.  Suomen Solistiyhdistyksen konserttisarjassa Helsingin Temppeliaukion kirkossa, Tuusulan Kesäillan musiikkia –sarjassa, Savonlinnan ja Porvoon Tuomiokirkoissa, Kajaanin runoviikoilla ja Aino Acktén kamarifestivaalilla Helsingissä sekä erilaisissa yritys- ja yksityistilaisuuksissa. Syksyllä 2018 Siitonen kantaesitti säveltäjä Sauli Zinovjevin Rekola-laulut sopraano Tuuli Lindebergin kanssa. Tulevia projekteja ovat mm. Schönbergin Pierrot lunaire –esitykset Turun Sibelius-museossa ja Helsingin Ateneumissa. 

Taiteellisen työnsä ohella Minttu Siitonen toimii pilates-metodia hyödyntäen muusikoiden kehonkäytön ja ergonomian parissa. Pilatesharjoittelua hän ohjaa erilaisille ryhmille ja yksilöasiakkaille. Lisäksi Minttu opettaa pianonsoittoa, kamarimusiikkia ja Lasten Lied -ryhmää Kotkan seudun musiikkiopistossa.

Minttu Siitonen on Suomen Solistiyhdistyksen, Suomen Lied-akatemian ja Suomen Pilates Yhdistyksen jäsen.

Minttu Siitonen is a Finnish pianist, born in 1989. She finished her Master’s Degree at the Sibelius Academy in 2015 and received her piano diploma with honors.

 

Siitonen has enjoyed valuable guidance of prof. Liisa Pohjola, Heini Kärkkäinen, Margit Rahkonen, Teppo Koivisto, Maria Bogányi, Ilmo Ranta and Heikki Pellinen. In 2011-2012 she studied at the Lyon Conservatory (CNSMD de Lyon) in the class of Florent Boffard.

 

Minttu Siitonen performs frequently as a soloist, lied pianist and chamber musician. She is a sought-after collaborator among classical singers. 

Siitonen is also a certified pilates instructor (PilatesHealth) and her special interest is in musician's body work.

bottom of page